Blivande svetsare i Västerås

Hej mina fina följare

Idag satt jag länge med mitt morgonte och löste korsord och funderade på allt möjligt. Till exempel det fantastiska fenomen som jag har äran att få kalla min son. Han håller verkligen på att växa upp till en underbar ung man. Han tar studenten från sin skola här i Västerås nu till sommaren och vill när han är klar med skolan jobba som svetsare. Han har både intresse för teknik och gillar att jobba med händerna.

Han har hunnit med några olika praktikplatser under sin skoltid och senast fick han vara på en firma som jobbade med just olika reparationer och svetslösningar. Då var det som att alla pusselbitar föll på plats och han har varit väldigt säker efter det på att det är det här han vill göra. På den firman blev han erbjuden en lärlingstjänst efter studenten så det tackade han ja till. Det är så roligt att han visar framfötterna och tar för sig av möjligheterna. Sen om han kommer arbeta som svetsare i framtiden eller ändrar yrkesbana så är alla dessa erfarenheter så lärorika.

Han har också bestämt med arbetsgivaren att han ska ha några veckors semester först vilket jag rådde honom till. Han ska få en chans att fira att skolan är slut och vila lite också efter han kämpat så bra med skolan. Han kände att han gärna jobbar lite timmar på golfbanan här nära oss, den ligger strax utanför Västerås. Där har han varit ett par somrar i rad och det är ett ganska gott jobb. Han jobbar med att hålla med gräsklippning och andra underhåll.

Jag blir så stolt över att han är så driven men är också noga med att uppmuntra honom till att hitta balans med återhämtning och vila också. Jag tror det är precis lika viktigt att lära våra barn som att kämpa för sina mål. Balans för välmående. Ta hand om er och ha en fin dag!

Du gillar kanske också...