Lackskydd på bilen och en skön vilodag

God morgon

Här i Kungälv är det grått och mulet idag men det gör inte så mycket, jag har valt att ge mig själv en riktig vilodag. Jag lämnade också in min bil igår för att de ska fixa lackskydd på den, så idag stannar jag med gott samvete hemma och inomhus hela dagen. Det var när jag lämnade in bilen för service sist som de rekommenderade mig att skaffa lackskydd och nu tänkte jag att det var dags. Så jag ska hämta bilen antingen senare i eftermiddag eller imorgon. Eftersom jag är ledig så sa jag att det inte var någon brådska.

Det kan ju kännas lite typiskt att påbörja sin semester precis lagom till det blivit sämre väder, men på ett sätt passar det väldigt bra. För nu ger jag mig själv några lugna dagar och får också fixat en del saker hemma och inomhus, saker som nog inte skulle bli gjort annars. Och nu när jag ligger på soffan och läser en bra bok så känner jag hur välbehövligt det faktiskt var. Det är lättare att ge sig själv tid till att ligga på soffan när det är dåligt väder för i annat fall hade man ju velat ta tillvara på det fina vädret.

Jag känner mig också lugn med att det fina vädret kommer tillbaka så jag känner ingen som helst stress över det. Man kan ju ändå inte styra över det så då får man göra det bästa av situationen, och just nu innebär det att varva soffan med en bra bok och att röja i garderoben och förrådet. Rensa och städa lite lagom men utan någon tid att passa och när jag vill ta en paus så gör jag det. Hoppas ni har en bra dag och att ni gör det ni mår gott av.

Du gillar kanske också...